Naprapat Titti Lilje
Behandling – Handledning – Forskning

Aktuella kurser

Kurs i tester och behandling av bäckenet

Äntligen! I slutet av september kommer en kurs om diagnosticering och manuell behandling av bäckenet. Leg. naprapater Anna Hanfot och Titti Lilje uppdaterar er om senast tillgängliga - liksom pågående - forskning inom området, tester och manuell behandling av SI-leder, korsben, svanskota och symfys.

Kursen riktar sig till naprapater, barnmorskor och andra manuella terapeuter.
Anna har lång klinisk erfarenhet av att behandla gravida med foglossningssmärta och hon håller en tvådagars utbildning i ”Manuell medicin under och efter graviditet” sedan 2016. Titti är disputerad och forskar om bland annat bäckensmärta. Hon arbetar även kliniskt, undervisar på Naprapathögskolan i ämnet och har en bakgrund som anställd naprapat på Kungl. Sv. Balettskolan, där hon behandlade många dansare med ljumsk- och bäckenbesvär.
Vi kommer att varva teori och praktik med många intressanta patientfall. Den här kursen är lika intressant och viktig för dig som vill kunna hjälpa gravida med foglossningssmärta som för dig som behandlar dansare, ryttare, fotbolls- och ishockeyspelare, eller vanliga manliga och kvinnliga patienter som har ont i länd- och korsrygg eller svanskota. All behandling i bäckenet kommer att vara extern.
Gravidbehandlingen kommer vara som ett smakprov på Annas längre utbildning, men ger dig fortfarande tekniker och redskap att använda direkt på kliniken. Under World Congress on Low Back and Pelvic Pain i höst har Titti blivit inbjuden att delta i en forskargrupp som ska arbeta fram riktlinjer för framtida forskning om bäckensmärta

Datum: lördag 21/9 i Stockholm och 28/9 Helsingborg kl 9-16, Antalet platser kommer att vara begränsade och det är först till kvarn som gäller.

Plats: Stockholm: Naprapathögskolans lokaler. Helsingborg: Berga Läkarhus.

Vad ingår: Mellanmål och fika samt powerpoint/anteckningskopior.

Pris: 2 950 kr ex moms

Kursledare: Anna Hanfot, Leg. Naprapat. Titti Lilje, Leg. Naprapat, Doktor i tillämpad hälsoteknik och postdoc på Sophiahemmet och  Karolinska Institutet.

Antal deltagare: Maximalt 15 i Helsingborg, 20 i Stockholm.

Anmälan: Mejla senast 15/9 till stina.lilje@shh.se. Ange namn och fakturaadress. Anmälan är bindande när inbetalning har skett och då ej återbetalningsbar utan sjukintyg. Platsen kan dock överlåtas till annan deltagare.
Vid för få anmälningar förbehåller vi oss rätten till att ställa in kursen med full återbetalning.