Naprapat Titti Lilje
Behandling – Handledning – Forskning

Aktuella kurser

Kurs i tester och behandling av bäckenet

Äntligen! I slutet av september kommer en kurs om diagnosticering och manuell behandling av bäckenet. Leg. naprapater Anna Hanfot och Titti Lilje uppdaterar er om senast tillgängliga - liksom pågående - forskning inom området, tester och manuell behandling av SI-leder, korsben, svanskota och symfys.

Kursen riktar sig till naprapater, barnmorskor och andra manuella terapeuter.
Anna har lång klinisk erfarenhet av att behandla gravida med foglossningssmärta och hon håller en tvådagars utbildning i ”Manuell medicin under och efter graviditet” sedan 2016. Titti är disputerad och forskar om bland annat bäckensmärta. Hon arbetar även kliniskt, undervisar på Naprapathögskolan i ämnet och har en bakgrund som anställd naprapat på Kungl. Sv. Balettskolan, där hon behandlade många dansare med ljumsk- och bäckenbesvär.
Vi kommer att varva teori och praktik med många intressanta patientfall. Den här kursen är lika intressant och viktig för dig som vill kunna hjälpa gravida med foglossningssmärta som för dig som behandlar dansare, ryttare, fotbolls- och ishockeyspelare, eller vanliga manliga och kvinnliga patienter som har ont i länd- och korsrygg eller svanskota. All behandling i bäckenet kommer att vara extern.
Gravidbehandlingen kommer vara som ett smakprov på Annas längre utbildning, men ger dig fortfarande tekniker och redskap att använda direkt på kliniken. Under World Congress on Low Back and Pelvic Pain i höst har Titti blivit inbjuden att delta i en forskargrupp som ska arbeta fram riktlinjer för framtida forskning om bäckensmärta

Datum och plats: Kursen är planerad att hållas i reg. Norr i september-20. Information om datum och plats kommer när vi vet hur det utvecklas med Corona.